تفکر منطقی برای کودکان یک مهارت ضروری است که به آنها در فعالیت های روزانه کمک می کند و می توان آن را از طریق فعالیت های مختلف توسعه داد. در این دوره نوجوانان یاد می گیرند که تفکر منطقی چیست، چرا اهمیت دارد و از طریق چه نوع فعالیتهایی میتوانند آن را در خودشان ایجاد کنند. منطق مبتنی بر مشاهده است. هر چه بیشتر سوالات تفکر منطقی بپرسید، شانس بیشتری برای ساخت، آموزش و تقویت مسیرهای شناختی به کودکان و نوجوانان می دهید.
تفکر منطقی چیست؟
وقتی بچه ها به مرحله منطق می رسند، آموزش شکل جالب و پیچیده ای به خود می گیرد. نوجوانان در حال تبدیل شدن به موجودات متفکر، پرسشگر و استدلالی هستند. آنها دیگر راضی نیستند که بدانند چه اتفاقی افتاده است. آنها می خواهند بدانند چرا؟ و چگونه؟ بچه ها هنوز در مرحله قبل از دستور زبان (تولد تا تقریباً ده سالگی) “بوت کردن” بودند، آنها اطلاعات را در مرحله گرامر (ده تا دوازده سالگی) “کلید” می کردند، اما اکنون ، در مرحله منطقی (سن سیزده تا پانزده سالگی) “پردازش” اطلاعات را آغاز کرده اند.
افسوس، در این مرحله، بسیاری از والدین مضطرب می شوند زیرا برنامه درسی دشوارتر می شود و بچه ها سؤالات پیچیده تری می پرسند. اکنون باید ذهن خود را با فرزندانمان تمرین دهیم. از آنجایی که این کودکان توانایی تفکر انتزاعی را در خود پرورش می دهند، ما والدین با چالش مواجه هستیم که از منطقه راحتی دوران بعد از دبیرستان خود خارج شویم. در نتیجه، بسیاری از والدین از آموزش خانگی بازنشسته میشوند و فرزندان خود را به مدرسه میفرستند. اما این زمان برای تسلیم شدن نیست. ما والدین را تشویق می کنیم که تا انتها پشتکار داشته باشند. چند نفر از ما بدون اینکه چیزی به طور کلی یاد بگیریم یا چیز خاصی را به خاطر بسپاریم، مدرسه را طی کردیم؟ ما نه علاقه مند بودیم و نه انگیزه داشتیم. ما به سادگی در حال گذراندن دوران محکومیت دوازده ساله خود بودیم. اما اکنون فرصت دیگری داریم تا این چیزها را همانطور که به فرزندانمان آموزش می دهیم یاد بگیریم. ما این فرصت را داریم که مواردی مانند:
ریاضیاتی که ما هرگز نفهمیدیم
تاریخی که هرگز به ما یاد ندادند
زبان کلاسیکی که هرگز به ما ارائه نکردند
منطقی که آنها هرگز به ما اجازه استفاده از آن را ندادند
آموزش های ترکیبی دو نسل را نجات می دهد: اول والدین، سپس فرزندان.
مرحله منطقی زمان مطالعات مستقل است؛ کودکان و نوجوانان در مرحله منطق باید در مطالعات خود مستقل تر باشند و در برخی موضوعات به توجه تک به تک تحصیلی والدین خود نیاز داشته باشند.
تفکر منطقی مهارتی است شامل استفاده از استدلال به روشی که به فرد امکان می دهد به یک راه حل مناسب دست یابد. تفکر منطقی توانایی ای است که به آنها کمک می کند تا به یک موقعیت به طور عینی نگاه کنند و برای یافتن راه حل تلاش کنند. تفکر منطقی شامل یک چشم انداز کلی، تفکر مرحله ای و استفاده از آنچه از قبل می دانید برای حل یک مساله است. رشد تفکر منطقی یکی از مهمترین مولفه های شکل گیری کودک و نوجوان است. هرچند بسیاری از بزرگسالان هم از امکان فهم یا به کار گیری تفکر منطقی عاجز هستند.
در سنین پیش دبستانی، تفکر خود محوری است. این ویژگی مانع از تمایز صحیح کودک بین واقعیت بیرونی و درونی می شود، با تمایل آشکار به ربط دادن همه چیز به خود. کودکان 2 تا 7 ساله از نظر شناختی برای به کارگیری تفکر منطقی مجهز نیستند. آنها واقعا نمی توانند دیدگاه ها یا انگیزه های دیگران را درک کنند. این وضعیت می تواند تا دوران بزرگسالی ادامه پیدا کند و هیچ گاه تمام نشود. سوالات تفکر انتقادی مانند: “در مورد چه چیزی فکر می کنید؟”، “چه اتفاقی می افتد اگر شما …”، “آیا ترجیح می دهید…” استدلال و تفکر منطقی را برای کودکان و نوجوانان افزایش می دهد و تخیل و مهارت های تجزیه و تحلیل آنها را درگیر می کند. توسعه تفکر منطقی برای نوجوانان میتواند از طریق تعاملات روزمره اتفاق بیفتد، در حالی که شما بازی میکنید و با آن ها صحبت میکنید، سؤال میپرسید، و به اجازه میدهید که آزمایش کند و مشکلات را حل کند.
در اینجا چند نکته و ایده برای کمک به کودکان برای ایجاد پایه ای برای تفکر منطقی وجود دارد:
صبور باشید و به زمان زیادی بدهید تا؛ فکر کند، سعی کند یک کار را حل کند یا پاسخی ایجاد کند. ضروری است که به فرزندانتان زمان لازم را بدهید، زیرا به آنها فرصتی می دهد تا به جای پاسخگویی با اولین واکنش غریزی، در مورد پاسخ خود فکر کند و شاید آن را اصلاح کنند.
بازی های فکری را انجام دهید؛ که دارای منطق و مهارت های استدلالی است. آن ها سرگرم می شوند و همزمان توانایی های شناختی خود را ارتقا می دهند.
یک نقشه گنج یابی ایجاد کنید؛ تا فرزندتان آن را دنبال کند. گنج یابی یک تجربه سرگرم کننده و رضایت بخش برای کودکان و نوجوانان در هر سنی است و به آنها کمک می کند تا تفکر منطقی خود را بسازند. یک بازی گنج یابی در فضای باز آن ها را تشویق به فعال بودن، کاوش و یافتن راه حل می کند.
پازل ها؛ فرصتی واقعی برای کمک به کودکان برای آموزش مسیرهای شناختی و خلاقیت هستند. پیدا کردن قطعه مناسب و کار به تنهایی یا در گروه های کوچک می تواند چالش برانگیز باشد و این به کودک شما کمک می کند تا از منطقه امن خود خارج شود و تفکر منطقی خود را شکل دهد.
هنگام خواندن یک داستان یا تماشای یک ویدیو؛ مرتباً توقف کنید و سؤالاتی بپرسید که نیاز به تفکر عمیق تری دارند.
کارت های تصویری؛ یادگیری از طریق تصاویر تصویری یکی از رایج ترین روش های یادگیری است. بچهها عاشق رنگهای قدرتمند هستند و درخواست از آنها برای ایجاد داستانی بر اساس تصاویری که روی کارتهای تصویری میبینند، میتواند یک فعالیت سرگرمکننده باشد. به فرزندتان کمک کنید تا تفکر منطقی را از طریق داستان تربیت کند.
مرتبسازی و دستهبندی ها مهارتهای ارزشمندی هستند که به اعمال تفکر منطقی برای اشیا، زندگی روزمره و مفاهیم ریاضی کمک میکنند.
به کودکان و نوجوانان اجازه دهید متفاوت فکر کنند. سوالاتی مانند “چه راه حل های دیگری را می توانیم امتحان کنیم؟” یا فرزندتان را تشویق کنید تا گزینه های دیگری ایجاد کند “بیایید به همه راه های ممکن برای حل این مشکل فکر کنیم.”
لحظه ای به کودک خود کمک کنید تا در حین بازی فرضیه سازی کند. سعی کنید از فرزندتان بپرسید: “اگر این کار را انجام دهیم، فکر می کنید چه اتفاقی می افتد؟” توسعه تفکر منطقی برای کودکان و نوجوانان ضروری است. هرچه زودتر این فرآیند را شروع کنید، سریعتر به آنها کمک خواهید کرد اطلاعات را در آینده پردازش کنند و در مدرسه و زندگی روزمره به نتایج عالی دست یابند.
در دنیای امروزی که به سرعت در حال تغییر است، توسعه تفکر منطقی ممکن است یکی از مهم ترین مهارت هایی باشد که کودکان و نوجوانان امروزی برای آینده به آن نیاز خواهند داشت. کودکان باید متفکرانی نقادانه باشند که می توانند اطلاعات را درک کنند، تجزیه و تحلیل کنند، مقایسه کنند، مقایسه کنند، استنتاج کنند و مهارت های تفکر بالاتری ایجاد کنند.
بدون دیدگاه